Terug

Taboe op erectiepillen doorbreken

  • Door Theo.B
  • Wednesday 26 / 08 / 2015 0
Taboe op erectiepillen doorbreken

Het wordt steeds gebruikelijker over seks te praten. Niet alleen met vriend(inn)en, maar ook op tv komt dit onderwerp steeds meer aan de orde. Beter gezegd: seks is niet meer weg te denken van tv. Programma’s zoals Adam en Eva – waar de deelnemers naakt rondlopen – en Ik Heb Het Nog Nooit Gedaan – met kandidaten die op zoek zijn naar een partner waarmee ze seks kunnen hebben. Ondanks deze ontwikkelen lijkt er op erectiepillen nog altijd een taboe te heersen.

Gek, want in 2014 werden er in openbare apotheken aan maar liefst 120.000 mannen potentiepillen verstrekt. En daarnaast zijn er natuurlijk nog webshops – zoals die van ons – waar een flink aantal mensen pillen bestellen. Waarom heerst er een taboe op een (natuurlijk) medicijn dat zoveel mannen gebruiken?

Oorzaken erectiestoornis

Er is niet één oorzaak voor erectiestoornissen te benoemen. De oorzaken die deze problemen kunnen veroorzaken, zijn in alle hoeken te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het gebruik van medicijnen, chronische aandoeningen, roken en verschillende psychologische oorzaken. Geen redenen voor schaamte.

  • Medicijnen: Veelvoorkomende medicijnen die deze stoornis veroorzaken zijn bètablokkers. Daarnaast kunnen antidepressiva de seksuele verlangens doen afnemen.
  • Chronische aandoeningen: de samenhang tussen chronische aandoeningen en impotentie is het meest aanwezig bij diabetes mellitus. Bijna één op de twee mannen krijgt hiermee te kampen. Daarnaast kunnen aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, aderverkalking en nieraandoeningen impotentie veroorzaken.
  • Roken: dit kan de bloedvaten schaden en de bloeddoorstroming naar de penis verminderen.
  • Psychologische oorzaken: Niet alleen lichamelijke problemen kunnen een oorzaak zijn, er zijn ook psychologische oorzaken. Voorbeelden hiervan zijn een negatief spiraal, onzekerheid en schaamte, relatieproblemen, traumatische ervaringen, prestatiedrang en vaderschap.

 

Regionale verschillen

Wat wij opvallend vinden is dat op basis van het aandeel dat erectiepillen uitmaken van het totaal aantal geneesmiddelenverstrekkingen er regionale verschillen zijn. Amsterdam gaat aan kop. In de hoofdstad worden potentiepillen 50% vaker uitgeschreven dan het landelijk gemiddelde. Tevens worden de pillen in de gebieden rondom Amsterdam vaker verstrekt. Regio’s zoals ’t Gooi, Amstelveen, Flevoland en Haarlemmermeer. Wat zou daar de oorzaak van zijn? Hebben de mensen die in deze delen van Nederland wonen meer last, of ligt voor hen de drempel om erectiepillen te bestellen lager? Is het wellicht in deze delen van Nederland meer geaccepteerd om te werken aan je seksleven middels natuurlijke pillen. Wij vinden het een positieve ontwikkeling dat mensen hun problemen onder ogen komen en willen werken aan een (beter) seksleven. Seks is immers menselijk en een manier om de band met de partner nog sterker te maken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Erectiepillen.nl 8.8 / 10 - 745 Reviews @ Kiyoh