Discreet verpakt en bezorgd
100% Natuurlijke producten
Voor 23:45 besteld, direct verzonden
WebwinkelKeurBlog
0
0
Discreet verpakt en bezorgd
100% Natuurlijke producten
Voor 23:45 besteld, direct verzonden

Door NB Producten, 3 april 2023

Sperma productie verhogen bij weinig sperma

Je kent ze vast wel: pornofilms waar de man hevig spuitend klaarkomt. Dat wil ik ook wel, denk je dan misschien. Maar als je dan vervolgens moet constateren dat de hoeveelheid sperma minimaal is dan is dat vaak reden voor teleurstelling. Weinig sperma produceren kan verschillende oorzaken hebben. Gelukkig zijn er ook wel wat tips te geven om ervoor te zorgen dat je meer sperma gaat produceren. De sperma productie verhogen is zeker mogelijk, maar je moet er wel wat voor doen.

Wat is weinig sperma?

Veel mannen vinden al snel dat ze weinig sperma produceren. Maar wanneer produceer je nu eigenlijk te weinig sperma bij het klaarkomen? Vaak valt het wel mee. De mythe dat de popgroep 10 CC zijn naam dankt aan de hoeveelheid sperma die een man zou produceren bij een zaadlozing is onjuist. Meestal is het minder. De kans is dus zeker aanwezig dat je je onterecht zorgen maakt over weinig zaadlozing. Als je echt te weinig sperma produceert kan er een medische oorzaak zijn. Dan is een bezoek aan de huisarts uiteraard de eerste stap.

Wat kan de oorzaak van weinig sperma zijn?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor de productie van weinig sperma. Het kan onder meer liggen aan

  • Stress
  • Een lichamelijke aandoening
  • Medicijngebruik
  • Overmatig drankgebruik
  • Gebruik van verdovende middelen
  • Een aandoening aan de penis of testikels

De oorzaak van weinig sperma kun je op deze manier misschien zelf aanwijzen als één of meer van bovengenoemde punten op jou van toepassing zijn. Als de oorzaak van weinig zaadlozing een raadsel blijft dan kan de huisarts of een specialist wellicht meer duidelijkheid geven.

Hoe kun je meer sperma krijgen?

Sommige mannen denken dat het helpt om een penispomp te gebruiken om meer sperma te produceren. Dit is echter een misverstand. Weinig sperma heeft vaak geen direct verband met een erectieprobleem. Natuurlijk produceer je geen sperma als je helemaal geen erectie krijgt. Maar de vraag ‘hoe krijg je veel sperma?” beantwoord je dus zeker niet alleen met een penispomp. Wel zijn er andere dingen waar je aan kunt denken als je je spermaproductie wilt verhogen. We geven je de belangrijkste tips hieronder.

Sperma productie verhogen met lifestyle

Zoals al eerder gezegd: de vraag ‘hoe krijg ik meer sperma? Kan op verschillende manieren worden beantwoord. De oude Egyptenaren wisten al dat gezond leven goed is voor de vruchtbaarheid. Daarom gebruikten zij uitsluitend natuurlijke middelen om de vruchtbaarheid en de potentie te verhogen. Vandaag de dag geldt dat principe nog steeds. Een gezond gewicht en een gezond dieet dragen ertoe bij dat je meer sperma zal produceren. Als je vindt dat je spermaproductie te wensen overlaat is het daarom aan te raden om je voedingspatroon eens kritisch te bekijken en te zien of je daarin kunt verbeteren. Meer fruit en verse groenten doen soms wonderen. Als je kampt met overgewicht kan dit ook zeker een rol spelen. Je kunt natuurlijk proberen om zelf af te vallen. Je kunt ook contact zoeken met een diëtist die je kan helpen met het samenstellen van een gezond en gevarieerd dag- en weekmenu.

gezond en gevarieerd eten

Sperma productie verhogen met behulp van pillen

Wanneer je naar je zin te weinig sperma produceert dan wil je misschien naar een pilletje grijpen. Als je een middel gebruikt waardoor je gemakkelijker een erectie krijgt dan is de kans op een zaadlozing natuurlijk sowieso groter. Maar feit is dat je je meer sperma kunt produceren als je een goede erectie hebt. Maar produceer je dan ook een hoeveelheid sperma waar je blij van wordt? Die twee dingen staan in principe los van elkaar. De vraag ‘hoe maak je meer sperma aan’ beantwoord je dus niet 1 op 1 met ‘neem een erectiepil en het komt goed’. Als je binnen een paar uur meerdere keren een orgasme hebt zal je merken dat de zaadlozing minder wordt of dat er zelfs helemaal geen sperma meer wordt geproduceerd. In het geval van meerdere zaadlozingen kort na elkaar is dat overigens niet vreemd. Het lichaam moet gewoon de tijd krijgen om weer een nieuwe ‘voorraad’ aan te maken. De zaadproductie verhogen kan ook door niet elke dag seks te hebben. Je zal merken dat je meer sperma gaat produceren als je jezelf een aantal dagen onthoudt van seks.

Neem de tijd voor seks

Als je meer sperma wilt kunnen produceren is het in de eerste plaats belangrijk dat je de tijd neemt voor een vrijpartij of voor solo seks. Een vluggertje is meestal niet bevorderlijk voor de hoeveelheid sperma. Een uitgebreid voorspel en rustig de tijd nemen om de spanning op te bouwen verkleinen het risico dat je weinig sperma produceert. Overigens hoeft de hoeveelheid geen verschil te maken voor de vruchtbaarheid. Ook in een geringe hoeveelheid sperma zitten als het goed is miljoenen zaadcellen. Gebruik dus altijd een voorbehoedmiddel als een zwangerschap niet de bedoeling is.

Een medische oorzaak voor weinig sperma

Soms is er een medische oorzaak aan te wijzen voor te weinig sperma bij het klaarkomen. Sommige medicatie kan hier namelijk invloed op hebben. Als je het idee hebt dat je minder sperma produceert sinds je bepaalde medicatie gebruikt dan kun je dit met je behandelend arts bespreken. Soms kan er een ander middel worden voorgeschreven wat dit probleem mogelijk verhelpt. Als het om tijdelijk medicijngebruik gaat dan krijg je misschien het advies om ‘door de zure appel heen te bijten’ tot de kuur voorbij is. Ernstige ziekte en behandeling van ernstige aandoeningen zoals een chemokuur of bestraling kunnen zeker invloed hebben op de productie van te weinig sperma.

De leeftijd speelt ook een rol

We willen natuurlijk allemaal jong en vitaal blijven. Maar er komt hoe dan ook een moment dat de jaren gaan tellen. Je moet er dus niet vreemd van opkijken als je minder sperma gaat produceren als de jaren gaan klimmen. Je libido zal in veel gevallen ook omlaag gaan. Dat is op zich niet vreemd. Het hoort ij het ouder worden. Maar ook dan kun je ere natuurlijk wel zelf wat aan doen door zo gezond en vitaal mogelijk te blijven. Voldoende beweging en gezonde voeding kunnen ook dan zeker een positieve invloed hebben op de productie van meer sperma.

 

 

Reageer

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking