Discreet verpakt en bezorgd
100% Natuurlijke producten
Voor 23:45 besteld, direct verzonden
WebwinkelKeurBlog
0
0
Discreet verpakt en bezorgd
100% Natuurlijke producten
Voor 23:45 besteld, direct verzonden

Door NB Producten, 22 maart 2016

Vaginale droogheid veel voorkomend en vervelend probleem

Vaginale droogheid

Veel vaker wordt er gesproken over erectieproblemen bij de man, dan over seksuele aandoeningen bij de vrouw. Gek eigenlijk want het probleem is net zo vervelend! Bijna iedere vrouw krijgt wel eens te maken met klachten op seksueel gebied, pijn bij het vrijen staat daarbij met stip op nummer 1. Soms gaan de klachten, afhankelijk van de oorzaak, vanzelf wel weer over, maar soms ook niet…

Pijn bij het vrijen staat dus met stip op nummer een bij de 'vrouwen klachten', pijn bij het vrijen heeft echter verschillende oorzaken. Vaginale droogheid is er een van.

Natuurlijk glijmiddel

Vaginaal vocht dient als natuurlijk glijmiddel, wanneer dit niet op gang komt veroorzaakt dat een branderig en pijnlijk gevoel tijdens de seks. De penis kan dan minder makkelijk (of niet) in de vagina glijden, soms kan het zelfs tot licht bloedverlies leiden! Wanneer het gebied rondom de vagina hierdoor ook niet vochtig wordt, wordt ook het bereiken van een hoogtepunt heel lastig, alles voelt immers beter wanneer het makkelijk glijdt, dus ook bevrediging d.m.v bijvoorbeeld de vingers. Vaginale droogheid kan meerdere oorzaken hebben; een te laag oestrogeen gehalte (voor of na de menstruatie, overgang of het geven van borstvoeding), onvoldoende opwinding en een verstoorde vaginale 'huishouding'.
Wanneer de klachten worden veroorzaakt door een blijvend te laag oestrogeengehalte is het verstandig om een gesprek met de huisarts of gynaecoloog aan te gaan. Als je dit lastig vind, bedenk je dan dat vier op de tien vrouwen tijdens en na de overgang last hebben van vaginale droogheid.

Te weinig opwinding gaat vaak gepaard met vaginale droogheid. Soms zijn er makkelijk verklaarbare oorzaken zoals bijvoorbeeld een verminderd verliefd gevoel, wat kan resulteren in minder zin in seks. Maar ook zijn er minder makkelijk oplosbare oorzaken voor een verminderd libido. Net als bij de man zijn stress, vermoeidheid en depressies vaak een factor van het dalende libido. Het helpt om de situatie bespreekbaar te maken en begrip voor elkaar te tonen! Raadpleeg bij een eventuele depressie altijd de huisarts!

Behoud het natuurlijk evenwicht

Tot slot de vaginale huishouding, in de vagina bestaat een natuurlijk evenwicht van bacteriën en schimmels, dat gezond is en zichzelf in stand houdt. Het is dan ook uit den boze om deze gezonde normale huishouding te verstoren. Dit evenwicht kan verstoord worden door o.a. het wassen van de vagina met zeep of een inwendige douche, tampongebruik tijdens lichte dagen, schuimbaden etc. Ze kunnen infecties, irritatie en vaginale droogheid veroorzaken. Houd het lekker natuurlijk, wassen met water is echt voldoende!

In alle gevallen aandacht noodzakelijk, wanneer de vaginawand en -opening steeds opnieuw beschadigingen oplopen en geïrriteerd blijven, worden de klachten alleen maar erger. Dit maakt het hebben van seks ook steeds minder leuk en angst kan er voor zorgen dat de vaginale droogheid en pijn alleen maar toeneemt!

Wanneer je op zoek bent naar gewoon een beetje extra stimulans, kijk dan even op onze pagina met stimulerende middelen voor de vrouw, zoals Libidofemme of Vontrix Pink

Reageer

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking