Discreet verpakt en bezorgd
100% Natuurlijke producten
Voor 23:45 besteld, direct verzonden
WebwinkelKeurBlog
0
0
Discreet verpakt en bezorgd
100% Natuurlijke producten
Voor 23:45 besteld, direct verzonden

Door NB Producten, 11 augustus 2021

Welke ingrediënten bevatten natuurlijke erectiepillen?

De ingrediënten van natuurlijke erectiemiddelen

Als man wilt u natuurlijk uw partner optimaal kunnen verwennen en ook zelf van seks genieten. Soms wordt het plezier bedorven door een erectiestoornis. Erectiestoornissen komen in verschillende gradaties voor. Sommige mannen krijgen wel een erectie maar de penis wordt niet stijf genoeg. Dan zijn er mannen bij wie de erectie niet lang genoeg aanhoudt. En er is een groep die in zijn geheel geen erectie kan krijgen. Vaak is er geen duidelijke medische oorzaak voor aan te wijzen. Als de huisarts of specialist tot de conclusie komt dat er sprake is van een psychische oorzaak dan kunt u uw toevlucht nemen tot erectie ondersteunende middelen. Deze zijn verkrijgbaar met een chemische of natuurlijke samenstelling. In dit artikel gaan we in op de ingrediënten van erectiemiddelen met een natuurlijke samenstelling.

Geen medische claims

Van veel natuurlijke middelen is wel gebleken dat ze werken. Maar vaak is er geen officieel wetenschappelijk onderzoek naar de werking gedaan. Daarom mag er niet worden gesteld dat bepaalde natuurlijke ingrediënten werken voor het krijgen van een erectie of het langer kunnen vasthouden van een erectie. Maar veel mannen gebruiken erectiemiddelen met natuurlijke ingrediënten en zijn er zeer tevreden over. Hopelijk bent ook u na het lezen van dit artikel overtuigd en wilt u één van de vele middelen ter ondersteuning van uw erectie proberen. U kunt hiervoor ons ruime assortiment raadplegen in de webshop.

Welke natuurlijke stoffen worden verwerkt in erectiemiddelen?

In erectiemiddelen worden verschillende natuurlijke middelen gebruikt. Welke het zijn kunt u lezen in de bijsluiter of op de verpakking. Het is altijd belangrijk om de bijsluiter/verpakking zorgvuldig te lezen voordat u een erectiemiddel gebruikt. Zeker als u eerder niet goed reageerde op bepaalde ingrediënten is het natuurlijk belangrijk om deze een volgende keer te vermijden. Erectiemiddelen kunnen bijwerkingen geven die meestal onschuldig zijn. U kunt denken aan blozen, een verstopte neus of lichte hoofdpijn. Maar soms zijn de bijwerkingen heftiger en dan is het natuurlijk belangrijk om het gebruik van het middel meteen te staken en indien nodig uw huisarts of specialist te raadplegen. Als u bepaalde medicatie gebruikt is het altijd verstandig om met uw arts te overleggen voordat u een erectiemiddel gaat gebruiken. Hieronder gaan we nader in op de verschillende ingrediënten van natuurlijke erectiemiddelen.

Gedroogde Maca

In de Peruaanse Andes, op zo’n 4.000 meter boven zeeniveau, groeit de Maca plant. Al vele eeuwen gebruikt de lokale bevolking Maca om aandoeningen die met de hormonen te maken hebben te behandelen. De wortel van de Maca heeft een hoge voedingswaarde. Deze bevat verschillende vetzuren en mineralen. Al sinds mensenheugenis wordt gedroogde Maca gebruikt bij erectieproblemen, maar ook bij problemen met de vruchtbaarheid en bij overgangsklachten bij vrouwen. Ook deze zijn immers hormoon gerelateerd. De regering van Peru heeft wetenschappelijk onderzoek ondersteund waaruit blijkt dat Maca wortel het libido van de man ondersteunt en dat het kruid helpt bij het krijgen van een goede erectie. Ook de vruchtbaarheid en de hormonenbalans worden door Maca positief beïnvloed.

Gedroogde Maca Erectiepillen

Ginkgo Biloba Erectiepillen

Ginkgo Biloba

De Ginkgo Biloba boom is erg populair om zijn vermeende natuurlijk geneeskrachtige eigenschappen. Extracten van deze boom worden onder meer gebruikt voor de fabricage van erectie stimulerende middelen. De middelen die van de Ginkgo Biloba boom worden gemaakt pretenderen het gehalte stikstofoxide in het lichaam te verhogen. Dit stimuleert onder meer de toevoer van bloed naar de penis. Hierdoor kan de man gemakkelijker een erectie krijgen en deze ook langer vasthouden. Als u antidepressiva gebruikt kan dit leiden tot erectieproblemen. In dit soort situaties kan Ginkgo Biloba uitkomst bieden. Voor hartpatiënten geldt echter een waarschuwing, zij kunnen dit kruid in de meeste gevallen beter niet gebruiken. Overleg altijd met uw arts als u medicatie voor uw hart gebruikt.

Guarana extract

In het noorden van Brazilië groeit de Guarana, genoemd naar de gelijknamige stam die zijn oorsprong heeft in Brazilië. De leden van de stam zijn ervan overtuigd dat Guarana magische krachten heeft en kan dienen als geneesmiddel bij verschillende aandoeningen. Guaranine, het belangrijkste ingrediënt, geeft een energieboost. Het is vergelijkbaar met cafeïne in koffie. Het middel wordt om die reden vaak als bijproduct gebruikt bij de samenstelling van erectiemiddelen.

Ginko Biloba

De Ginko is Biloba is een boom die ook bekend is onder de naam Chinese Tempelboom of Japanse Tempelboom. De naam van de plant is afgeleid van het Japanse woord Ginkyo, dat zoveel betekent als ‘zilveren abrikoos’. Biloba, ‘twee lobben’ verwijst naar de specifieke vorm van de bladeren. Extracten die uit de bladeren worden gewonnen hebben volgens de gebruikers een positieve invloed op de bloedsomloop. De bloedsomloop is uiteraard van groot belang bij het krijgen van een goede erectie. Dit heeft ook een gunstig effect bij stress. Stress is vaak een belangrijke oorzaak van erectieproblemen.

Extract uit Kola Nut

De Kola Nut boom groeit in Afrika. Het middel is in dit werelddeel erg populair. Niet alleen als erectie stimulerend middel, maar voor tal van andere kwalen en ongemakken. Het middel zou onder andere helpen bij hartproblemen en bij migraine en oververmoeidheid. De noten van deze boom, Kolanoten, bevatten cafeïne in een drie keer hogere concentratie dan van een sterke kop koffie. Daarnaast zit er theobromine in de noten, ook dit is een stof die energieopwekkend werkt. Het granulaat van de noten wordt onder meer verwerkt in sportdrank. De Kola Nut is een familie van verschillende soorten bomen. De populairste is de Cola Acuminata omdat deze een hoge productie van de noten levert. Deze bomen kunnen wel 20 meter hoog worden. Het middel heeft volgens de gebruikers een stimulerende en potentie verhogende werking. Omdat de kolanoot een hoge concentratie cafeïne bevat kan dit een negatieve invloed hebben als u een hoge bloeddruk heeft of bloed verdunnende middelen gebruikt. Bijwerkingen die worden ervaren zijn maag- en darmklachten, trillen en nervositeit. Als dit voor u opgaat is het daarom verstandig om de bijsluiter goed te lezen. Raadpleeg bij twijfel altijd eerst uw arts voordat u kolanoten gaat gebruiken of middelen waarin het extract uit deze noten is verwerkt.

Tribulus Terrestris

De Tribulus Terrestris plant groeit in delen van Azië, maar komt ook voor in Australië en Bulgarije. De sappen van de plant bevatten onder andere protodioscine. Deze stof staat bekend als erectie stimulerend. Zowel de Chinezen als ook andere Aziatische culturen gebruiken extracten uit de Tribulus Terrestris al eeuwenlang als middel om de seksuele driften te bevorderen. De mogelijke effecten op de testosteronspiegel bij mannen en de verhoging van het libido zijn meermaals onderzocht, met wisselende uitkomsten. In China wordt het extract uit deze plant niet alleen gebruikt als erectie stimulerend middel. Het wordt ook toegepast bij het genezen van problemen met de spijsvertering, problemen met een te hoge bloeddruk en bij lever- en nierproblemen. Doordat Tribulus Terrestris extract van invloed is op de testosteronhuishouding van de man zou dit een verhoogd libido kunnen geven. Bij veelvuldig gebruik kan als bijwerking optreden dat er meer spiermassa wordt ontwikkeld. In de jaren 70 van de twintigste eeuw werd een studie gedaan naar de werking van Tribulus Terrestris gedaan. Hieruit kwam naar voren dat extracten van de plant een gunstige uitwerking hebben op het libido van de man. Middelen waarin deze plant is verwerkt hebben als effect dat bloedvaten worden verwijd en de bloeddruk daalt. De doorbloeding van de penis wordt hierdoor gestimuleerd. Het gevolg is dat u gemakkelijker een erectie krijgt en deze langer kunt vasthouden.

Tribulus Terrestris Erectiepillen

 

Muira Puama extract

De letterlijke vertaling van Muira Puama is “potentiehout”. Dit zegt natuurlijk al veel over de toepassing van deze boom, die groeit in de regenwouden van Brazilië. De schors van de wortel wordt gebruikt om een extract van te maken. Er wordt een smeersel van gemaakt dat door Braziliaanse mannen op hun penis wordt gesmeerd. Het zou het krijgen van een erectie bevorderen. Maar er zijn ook toepassingen bekend die niet rechtstreeks seks gerelateerd zijn. Hierbij kunt u denken aan het verminderen van stress en het soepel maken van gewrichten bij artrose en artritis. De wortelschors bevat onder andere alkaloïde en muirapuamine, stoffen die bekend staan als potentie verhogend.

Cantharis

Cantharis is een stof die wordt verkregen door Spaanse vlieg te verpulveren. Bij mannen zorgt dit middel voor een positieve uitwerking op de lustgevoelens. De bloedsomloop wordt hierdoor gestimuleerd waardoor het gemakkelijker kan zijn om een erectie te krijgen. Cantaris wordt meestal in vloeibare vorm gebruikt, de man kan een dosering oraal innemen met wat water. Lees altijd de aanwijzingen op de verpakking voordat u dit middel gebruikt.

Epimedium Icarins Erectiepillen

Horny Goat Weed

De naam van dit plantje zegt eigenlijk al genoeg, het betekent zoveel als ‘geile geitenwiet’. Het gaat hier overigens om een plant die algemeen gangbaar is en in het tuincentrum vaak gewoon verkrijgbaar. De plant dankt zijn bijnaam aan een anekdote over een Chinese geitenhoeder. De man liet zijn dieren grazen op een plaats waar de plant Epimedium Icarins groeide. Hij constateerde dat dit een bijzonder effect had op het gedrag van de dieren. De bokken werden er zeer potent van en drongen zich op aan de geiten. Die lieten zich de avances zonder problemen welgevallen. Zo werd, volgens de overlevering, een stimulerend middel ontdekt dat voor zowel mannen als vrouwen werkt. De werkzame stof uit de plant is Icariine. Deze stof is vergelijkbaar met Sildenafil, de werkzame stof in het wereldberoemde middel Viagra. Het is niet zomaar een verzinsel, naar dit middel is daadwerkelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan en het is aangetoond dat Icariine een positieve invloed heeft op de bloeddruk en de bloedsomloop en daardoor seksuele opwinding bij zowel mannen als vrouwen kan ondersteunen. Het bijzondere aan dit kruid is dat het ook gebruikt kan worden door mensen die kampen met hartproblemen. Dat is best uniek, omdat veel middelen die erectie bevorderend werken vaak een bloeddruk verhogende werking hebben en daarom voor mensen met hartproblemen worden afgeraden. Het middel zorgt voor een verbeterd libido en ook bij het gemakkelijker krijgen en volhouden van een goede erectie.

Schisandra Chinensis

Deze plant, die winterhard is en op verschillende continenten voorkomt, geeft rode bessen. Deze bessen worden al eeuwenlang gebruikt in de oude Chinese geneeskunst. Ook in Rusland gebruikt men de bessen. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke varianten van deze plant, ieder met hun eigen kenmerken. De bessen bevatten verschillende stoffen waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven, en ook etherische oliën. De bessen en ook de zaden van de plant zijn zonder problemen eetbaar. Al voordat onze jaartelling startte is er documentatie bekend van de Schisandra Chinensis. Er wordt gesproken over de behandeling van keelklachten, maar ook over het verminderen van stress, slapeloosheid, hartkloppingen en diarree. Verder worden leverproblemen specifiek genoemd als goed behandelbaar met de Schisandra Chinensis. De bessen worden geoogst als ‘de vorst er overheen is gegaan’ en vervolgens gedroogd. Vooral oudere mannen blijken baat te kunnen hebben bij het gebruik van extract van de Schisandra Chinensis ter bestrijding van erectieproblemen. Al eeuwen geleden werd hier melding van gedaan en tot op de dag van vandaag wordt extract van de plant dan ook gebruikt bij de productie van erectiemiddelen. Het middel kan ook helpen om de erectie langer te laten aanhouden. Zoals bij alle erectiemiddelen geldt, en ook voor die met natuurlijke ingrediënten: raadpleeg een arts als u bepaalde aandoeningen heeft zoals hart- en vaatziekten of als u tegen kanker wordt behandeld. Maar ook lever, nier en longaandoeningen kunnen problemen geven. Uw huisarts of specialist kan samen met u bekijken welk erectiemiddel u veilig kunt gebruiken. Krijgt u last van extreme bijwerkingen? Stop ook dan het gebruik en raadpleeg de huisarts.

Wild Yam

De Wild Yam is een plant die groeit in Noord- en Zuid-Amerika. De plant gold eeuwen geleden al voor de liefhebbers als een levensverlengend middel die het proces van het ouder worden zou vertragen. De plant bevat de stof diosgenine. Deze stof stimuleert de aanmaak van het hormoon DHEA dat door de alvleesklier wordt aangemaakt. Door Wild Yam te gebruiken kunt u ervoor zorgen dat uw libido ook op oudere leeftijd op peil blijft. Het is dan ook niet vreemd dat extract van Wild Yam in verschillende erectiemiddelen op natuurlijke basis is verwerkt. Daarnaast wordt geclaimd dat Wild Yam remmend werkt op overgewicht, concentratiestoornissen, hart- en vaatziekten en zelfs het ontstaan van Alzheimer, één van de meest voorkomende vormen van dementie. Hiervoor zijn echter geen medische claims die dit onomstotelijk bewijzen.

Wild Yam Erectiepillen

Radix Ginseng Erectiepillen

Radix Ginseng

Aziatische Ginseng, ook bekend als Radix Ginseng, is één van de verschillende soorten ginseng die in de (para)medische wetenschap wordt gebruikt als natuurgeneesmiddel. Radix Ginseng wordt al vele jaren vooral in Aziatische landen gebruikt. Deze ginseng kan mogelijk positief werken bij de behandeling van Multiple Sclerose, Alzheimer, COPD en ernstige griepverschijnselen. Als erectiemiddel dient het ter voorkoming van het te vroeg ejaculeren. Maar ook als het krijgen van een erectie een probleem is kan Radix Ginseng hier een positieve invloed op hebben. Het bijzondere van Radix Ginseng is dat het ook door vrouwen kan worden gebruikt. Ook bij de dames werkt deze ginseng libido verhogend.

Siberische Ginseng

Ginseng wordt al eeuwenlang gebruikt voor allerlei toepassingen. Het heeft een positieve invloed op het uithoudingsvermogen, wat bijdraagt aan het langer vast kunnen houden van een erectie. Het wordt ook gebruikt door sporters omdat het kruid extra energie kan geven en ervoor zorgt dat u sneller herstelt na zware lichamelijke inspanning. Dit geldt natuurlijk ook bij het bedrijven van de liefde. Omdat Siberische Ginseng al eeuwenlang wordt gebruikt is inmiddels wel vast komen te staan dat dit kruid geen vervelende bijwerkingen geeft en dat het ervoor zorgt dat u meer energie heeft. Er zijn verschillende erectiemiddelen die Siberische Ginseng bevatten.

Koreaanse Ginseng

Ginseng is bekend in verschillende varianten, waaraan zonder uitzondering geneeskrachtige eigenschappen worden toegeschreven. Dat geldt ook voor de Panax Ginseng of Koreaanse Ginseng. Al duizenden jaren wordt deze Panax Ginseng gebruikt voor het bestrijden van allerlei kwalen, zowel lichamelijke als psychische. Vandaag valt de Koreaanse Ginseng onder de ‘super foods’, een categorie producten die vooral in trek is bij mensen die door middel van een gezonde levensstijl zo lang mogelijk fit en gezond willen blijven. Naast genezing van kwalen wordt aan Koreaanse Ginseng ook de eigenschap toegeschreven dat het potentie verhogend zou werken. Daarom wordt Panax Ginseng verwerkt in verschillende merken natuurlijke erectiemiddelen, die u uiteraard ook in onze webshop terug kunt vinden. Koreaanse Ginseng verbetert niet alleen het libido maar zou ook de kwaliteit van het sperma ten goede komen. Ook voor vrouwen is het te gebruiken, er is een claim dat het menstruatieklachten zou verminderen en een positieve invloed hebben op de menopauze. Onder andere de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) noemt Koreaanse Ginseng in hun WHO monographs on selected medicinal plants’.

Gotu Kola

Gotu Kola is een veelzijdig middel. Het wordt niet alleen gebruikt bij het bevorderen van het libido. Gotu Kola kan ook helpen bij vermoeidheidsklachten, die natuurlijk ook verband kunnen houden met een verminderde zin in seks. Maar het extract wordt ook gebruikt om oppervlakkige verwondingen te behandelen. Inwoners van Sri Lanka geloven dat Gotu Kola ervoor kan zorgen dat het leven wordt vermengd. Er zijn echter geen wetenschappelijke studies die dat kunnen bevestigen. Volgens de gebruikers heeft Gotu Kola een gunstige invloed op de bloedsomloop. De stof madecasolzuur die in Gotu Kola zit heeft volgens Aziatische genezers een gunstige invloed op de potentie. Daarom wordt Gotu Kola, dat ook bekend staat onder de naam Centella, vaak gebruikt in middelen tegen erectieproblemen.

Ashawagandha

Zowel mannen als vrouwen die kampen met een verlaagd libido kunnen baat hebben bij Ashawagandha. Dit middel zou volgens een studie waarbij ook een placebo is gebruikt een positieve uitwerking hebben bij vrouwen die kampen met een verlaagd libido. Het gaat daarbij vooral om het verminderen van stress, omdat stress algemeen wordt beschouwd als een factor die problemen met seksualiteit kan geven. Uit de studie bleek dat vrouwen die dagelijks een middel met Ashawagandha gebruikten een duidelijk verhoogd libido bemerkten. De vrouwen ervoeren een verhoging van opwinding en vochtig worden van de vagina. Daarnaast werd het orgasme intenser beleefd. Bij mannen die vanwege psychische oorzaken problemen hebben met het krijgen van een erectie had deze stof eveneens effect. Wel heeft het middel volgens een studie onder een relatief kleine groep mannen een positieve invloed op de kwaliteit van het sperma. Daarnaast verminderde de stress bij een deel van de proefpersonen wat een gunstige uitwerking had op het kunnen krijgen en vasthouden van een erectie.

Jujube

De Jujube is een plant die ook in Nederland voorkomt, zij het meestal niet in het wild. De plant draagt vruchten die als ze helemaal zijn uitgerijpt vuurrood zijn. De vruchten zijn eerst groen, verkleuren vervolgens naar geel en worden uiteindelijk rood en een beetje rimpelig. De jujube die we in Nederland kennen is een kruising van de Rhanmnaceae ofwel de Indiase jujube en de Ziziphus Mauritania, ook bekend als de Chinese jujube. Het vruchtvlees is sappig en de smaak lijkt op die van peren. De wortel van de daar groeiende jujube wordt in Zuidoost-Azië gebruikt als geneesmiddel, onder andere tegen hoesten, infecties aan de urinewegen, hoofdpijn en misselijkheid. Chinezen maken van de vrucht een kalmerend middel dat ook goed zou werken tegen nachtmerries en slapeloosheid. In Arabische landen worden juist de bladeren gebruikt, deze zouden een heilzame werking hebben bij darmproblemen, maar ook bij de behandeling van steenpuisten, gezwollen ogen en abcessen. Maar we zouden de jujube hier niet vermelden als er ook nog een ander belangrijk kenmerk was. Al eeuwenlang wordt jujube gebruikt als stimulerend middel voor het libido. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen. Daarom wordt jujube toegevoegd aan tal van erectiemiddelen op natuurlijke basis.

Jujube Erectiepillen

 

Flos lonicerae japonicae

De traditionele Chinese geneeskunde gebruikt Flos lonicerae japonicae al eeuwenlang. Zoals voor veel middelen geldt, wordt dit extract niet alleen gebruikt als libido verhogend middel, maar wordt het ingezet voor tal van medische problemen. Flos lonicerae japonicae wordt beschreven in de Chinese farmacologische encyclopedie en is daarmee erkend als natuurgeneesmiddel in China en wijde omgeving. De plant maakt onderdeel uit van de Kamperfoelie familie. Het extract uit de plant wordt onder meer ingezet als ontstekingsremmer en om wonden te ontsmetten. Ook wordt extract van de Flos lonicerae ingezet bij de behandeling van chronische maag- en darmproblemen. Omdat extract van deze plant een gunstige invloed lijkt te hebben op de bloedsomloop, is het niet vreemd dat extract hiervan wordt gebruikt voor natuurlijke erectiemiddelen. Naar het effect van Flos lonicerae japonicae is uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. De resultaten van deze onderzoeken waren vrijwel altijd positief.

Fenergriek

Fenergriek is een plantenextract dat mineralen, vitaminen en calcium bevat. Het is algemeen bekend als natuurlijk erectie- en potentiemiddel. Fenergriek wordt vooral gebruikt wanneer het libido afneemt vanwege het klimmen der jaren. Veel mannen en vrouwen krijgen minder zin in seks als de menopauze, bij mannen ook wel de penopauze genoemd, is aangebroken. Een middel met fenergriek kan dit probleem oplossen. Fenergriek wordt soms ook toegepast bij vermoeidheidsklachten en problemen met de spijsvertering. Bij jonge moeders lijkt het een goede invloed te hebben op de borstvoeding.

Srilankaanse kaneel

Al eeuwen geleden werd de kaneel van Ceylon, nu Sri Lanka, gebruikt in de natuurlijke geneeskunde. Net zoals thee werd ook kaneel uit Sri Lanka vanaf de 19e eeuw naar Europa getransporteerd. Kaneel wordt hier vooral gebruikt bij de bereiding van voedsel en is hier niet zo zeer bekend om zijn genezende werking. Ook als libidoversterkend middel wordt kaneel in Westerse erectiemiddelen niet frequent toegepast, hooguit als ondersteunende stof.

Kava

Kava is oorspronkelijk afkomstig uit Afrika en Polynesië, een eilandengroep in de buurt van Australië en Nieuw-Zeeland. Kava is zeker niet onschuldig. Het kan de seksuele driften bevorderen, maar het kan ook zorgen voor agressie als u daar gevoelig voor bent. Het is dus zeker oppassen met dit extract. Gebruik het niet zomaar en overleg bij bepaalde aandoeningen of medicijngebruik altijd eerst met uw arts. Kava wordt gebruikt in natuurlijke erectiemiddelen en wordt dan als zodanig bij de ingrediënten genoemd.

Cynomorium Songaricum Erectiepillen

Cynomorium songaricum

De Cynomorium songaricum is een parasiterende plant. Dit wil zeggen dat hij gebruik maakt van andere planten als voedingsbodem. Uit deze plant wordt een extract gewonnen dat bekend staat onder de naam ‘locking the yang’. Vooral de variant van de Cynomorium songaricum die in Oost-Azië voorkomt is bij uitstek geschikt voor de winning van het kruidenextract dat wordt gebruikt voor geneeskundige toepassingen. De plant groeit op grote hoogte, onder andere in Tibet en Mongolië. Het extract heeft volgens de plaatselijke bevolking een heilzame werking op impotentie. Daarnaast s het een beproefd middel tegen rugpijn en om de bloedsomloop te stimuleren. Een verbeterde bloedsomloop geeft ook het libido een impuls. Cynomorium songaricum wordt dan ook in verschillende erectiemiddelen op natuurlijke basis toegepast die u ook in ons assortiment kunt terugvinden. De plant is bovendien zeer voedzaam en werd daarom in tijden van grote hongersnood gegeten om in leven te blijven. Het extract van de Cynomorium songaricum werd door ridders in Europa geschonken aan vorsten om hun vredelievendheid te tonen. De plant was zo waardevol dat een rots waar deze overvloedig groeide in vorige eeuwen zelfs permanent werd bewaakt om roof te voorkomen.

Arginine

Een erectie wordt vergemakkelijkt als de bloedvaten naar de penis van de man ontspannen en de bloedtoevoer daardoor toeneemt. Aginine zorgt ervoor dat de bloedtoevoer naar de penis wordt gestimuleerd. Hierdoor krijgt u gemakkelijker een erectie en blijft deze ook langer in stand. Arginine is een stof die het lichaam zelf aanmaakt. Soms gebeurt dit echter niet in voldoende mate. Dan is het mogelijk om dit aan te vullen met een natuurlijk erectiemiddel dat als één van de werkzame stoffen Arginine bevat.

Cayennepeper

Cayennepeper kennen we natuurlijk uit de keuken, want het wordt gebruikt bij het bereiden van vooral pittige gerechten. Bij sommige mensen werkt cayennepeper erotiserend. Pas wel op bij het gebruik van cayennepeper. Maak de vrucht goed schoon voor het eten. En zorg ervoor dat u uw handen daarna goed wast met zeep. Doet u dat niet dan loopt u het risico op een zeer irriterend brandend gevoel als u bijvoorbeeld in uw ogen wrijft of bijvoorbeeld uw geslachtsdelen of die van uw partner aanraakt.

Cordiceps

Cordiceps is een schimmel die voorkomt in de Himalaya en op Chinese en Tibetaanse hoogvlaktes. Cordiceps wordt ook wel de ‘Keizerlijke Paddenstoel’ genoemd. Volgens oude overleveringen is extract van deze schimmel erectie bevorderend. Ook de keizers van China maakten ernaar verluidt graag gebruik van. Tot op de dag van vandaag wordt cordiceps verwerkt in natuurlijke erectiemiddelen.

Nootmuskaat

Dit kruid staat wellicht ook bij u in de kast of in het kruidenrek. Het wordt gebruikt bij de bereiding van groenten en verschillende gerechten. Nootmuskaat staat echter ook al eeuwenlang bekend als lustopwekkend. Of het kruid ook daadwerkelijk libido verhogend werkt is echter nooit wetenschappelijk aangetoond. Nootmuskaat wordt soms toegevoegd aan een natuurlijk erectiemiddel om de werking van andere ingrediënten te ondersteunen. Het is helaas niet zo dat alleen het gebruik van nootmuskaat een erectie kan opwekken.

Multiflorum Polygonum

De wortel van deze plant wordt nadat hij is gedroogd en uitgehard gebruikt voor een plantenextract dat oraal kan worden ingenomen. Het middel wordt vooral gebruikt om veroudering tegen te gaan. Daarnaast zijn er gebruikers die ervan overtuigd zijn dat het kanker kan voorkomen en heilzaam is tegen hart- en vaatziekten. Hiervoor zijn echter geen wetenschappelijke bewijzen. Als smeersel zou het werken als genezing bij zweren en andere huidproblemen. Fo-ti, zoals de Chinezen deze plant noemen, zou een positieve invloed hebben op het krijgen en vasthouden van een erectie. Multiflorum Polygonum wordt vooral gebruikt in combinatie met Koreaanse Ginseng. Fo-ti wordt niet gebruikt in het middel Fo-ti-Teng dat ondersteunend zou werken voor onder andere de lever en de nieren. Het voordeel van een natuurlijk middel tegen erectieproblemen is dat er zich niet snel bijwerkingen zullen voordoen. Deze kans is bij ‘chemische’ middelen altijd wat groter.

Damiana

Het blad van de Damiana werd eeuwen geleden al door de Maya’s gebruikt, één van de meest ontwikkelde Indianenstammen uit Zuid-Amerika. Het werd onder andere toegepast om depressies te voorkomen of te bestrijden. Of het ook al als potentieverhogend middel werd ingezet vertelt de overlevering niet. Damiana wordt tot op de dag van vandaag door natuurgenezers gebruikt voor psychische klachten zoals slapeloosheid, angst of stress. De plant werd ‘testosteronachtige’ eigenschappen toegedicht. Daarom werden de bladeren verwerkt in middelen om erectiestoornis te verhelpen en mannen een hoger libido te geven. Ook mannen die kampen met te snel ejaculeren zouden baat hebben bij Damiana. De bladeren worden gedroogd om er thee van te kunnen zetten. Ook is het mogelijk om het gedroogde blad te roken in een pijp of als een joint.

Damiana Erectiepillen

 

Granaatappel

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan door de Universiteit van Californië naar de invloed van granaatappel(sap) op het mannelijke libido. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat mannen er baat bij zouden kunnen hebben om dagelijks een glas van het sap van deze vrucht te drinken. Bij het onderzoek van de UvC dronken 53 mannen, allen bekend met potentieproblemen, een maand lang iedere dag een glas granaatappelsap. Bij ruim de helft van deze mannen was de potentie na deze periode significant verbeterd. De granaatappel bevat onder andere vitamine E en nog een aantal antioxidanten. Nader onderzoek moet uitwijzen of deze ingrediënten wellicht ook zouden kunnen bijdragen tot het minder snel optreden van prostaatkanker, een vorm van kanker die bij een relatief grote groep mannen voorkomt. Aphrodite, de Godin van de Liefde, had de granaatappel als symbool. De oude Grieken gebruikten granaatappel al om de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen te verhogen. Datzelfde geldt voor de Chinezen, die eeuwen geleden ook al de goede eigenschappen van granaatappel ontdekten. Omdat granaatappel bijdraagt aan een goede stikstofoxide balans, wordt dit sap vaak verwerkt in natuurlijke erectiemiddelen. Stikstofoxide is een lichaamseigen stof die er mede toe bijdraagt dat een man een goede erectie kan krijgen en deze ook makkelijk kan vasthouden.

Yohimbe

Yohimbe is een plant die van oorsprong afkomstig is uit Midden- en Zuid-Amerika. Het is een plant die behoort tot de orchideeën. Het Yohimbe extract wordt gewonnen uit de schors van de plant. Het heeft de eigenschap dat het de bloedvaten verwijdt. Dit geeft een betere doorbloeding waardoor het ook makkelijker wordt om een erectie te krijgen en deze vast te houden. Er is echter wel een probleem: De verkoop van Yohimbe is in Nederland bij wet verboden. Middelen waarin dit is verwerkt mogen daarom niet door Nederlandse (web)winkels worden verkocht.

Waternavel

Waternavel is een klein waterplantje dat op de bodem van zoetwaterbronnen groeit. Aan waternavel worden libido stimulerende eigenschappen toegedicht. De plant bevat looistoffen, etherische oliën. Alkaloïden en organische zuren. Naast het libido verhogende vermogen wordt waternavel door alternatieve genezers ook gebruikt om inwendige bloedingen te stelpen, bijvoorbeeld in het spijsverteringskanaal de urinewegen en de baarmoeder. Er is een variant van de waternavel die in Amerika voorkomt. Deze grote plant is zeer agressief en overwoekert binnen de kortste keren al het overige plantenleven in het water. Daarom mag deze plant niet naar Europa worden geëxporteerd.

Radix Gentianae Macrophyllae

Qinjiao, de Chinese naam voor de Radix Gentianae Macrophyllae, is de verzamelnaam voor planten waaraan geneeskrachtige eigenschappen worden toegedicht en die behoren tot de familie van de Gentiana en de Gentianaceae behoren. Al in de Chinese oudheid werd de gedroogde wortel van deze planten gebruikt voor het verhelpen van verschillende gezondheidsproblemen. Vooral de soorten Gentiana macrophylla Pall, Gentiana crasicaulis Duthie Burk, de Gentiana straminea Maxim en de Gentiana daurica Fisch worden gebruikt voor behandeling van klachten. Medische behandeling gebeurt onder meer bij het bestrijden van reumatische klachten. Daarnaast wordt Radix Gentianae Macrophyllae ook veelvuldig toegepast in natuurlijke erectiemiddelen.

Agnus Cactus

De Agnus Cactus kennen we ook als de monnikspeper of kuisboom. Dit middel werd oorspronkelijk juist als anti potentiemiddel gebruikt. Monniken gebruikten het om hun libido te onderdrukken om op die manier hun celibataire leven draaglijker te maken. Uiteindelijk werd duidelijk dat de Agnus Cactus juist het tegenovergestelde bereikte: mannen kregen er juist lustgevoelens van en hun libido werd erdoor aangewakkerd. Vandaar dat Angus Cactus vandaag de dag in natuurlijke erectiemiddelen wordt gebruikt.

Ajowan Carum Ajowan

Ajowan is in Nederland bekend onder de naam bisschopskruid. Het is een plant met schermbloemen. Het zaad van de Ajowan bevat een olie die gebruikt wordt om de seksualiteit te bevorderen. Bijkomend voordeel is dat de olie een goede invloed op de spijsvertering zou hebben. Het zaad wordt overigens niet alleen verwerkt in lustopwekkende middelen. Het is ook een regelmatig gebruikt ingrediënt in de Indiase keuken.

Sabalvrucht

De Sabalvrucht staat ook bekend onder de naam zaagpalmbes. De vrucht bevat etherische oliën. Deze olie is vrij van looizuur en wordt onder andere ingezet bij de behandeling van erectieproblemen. De werkzame stof pretendeert de doorbloeding van met name de erogene zone te bevorderen. Daarnaast wekt de sabalvrucht volgens ervaringsdeskundigen lustgevoelens op. Ook werkt het spierontspannend op zowel de prostaat als de blaas.

Fluweelboom

De wortel van de fluweelboom heeft volgens natuurgenezers een bijzondere eigenschap. Daarnaast zorgt de wortel van de fluweelboom voor verhoogde urineafdrijving, wat een prettige bijwerking is als u veel vocht vasthoudt, wat zich kan uiten in opgezette enkels en voeten.

Vitamine E

Vitamine E wordt ook wel eens de ‘vruchtbaarheidsvitamine’ genoemd. Vandaar dat aan veel natuurlijke erectiemiddelen vitamine E wordt toegevoegd. Vitamine E zit in bekende voedingsstoffen zoals margarine en halvarine, brood en andere graanproducten en ook in zonnebloemolie. Ook een aantal groentesoorten, noten en zaden bevatten vitamine E. Omdat de vitamine zo algemeen voorkomt is het niet waarschijnlijk dat iemand die gezond en voldoende eet er ooit een tekort van zal krijgen.

Hebben erectieproblemen met uw voeding te maken?

Het is niet waarschijnlijk dat u een erectieprobleem krijgt door te eenzijdige voeding of door bepaalde voedingsmiddelen te mijden. Wel zijn er studies die aantonen dat de voeding zoals die in landen rond de Middellandse Zee wordt genuttigd, potentie verhogend zou kunnen werken. Vruchten als perziken, meloenen, grapefruit, bessen en aardbeien bevatten allemaal stoffen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan uw libido. Datzelfde geldt voor bepaalde groenten zoals slasoorten, artisjok, selderij en broccoli hebben dezelfde eigenschappen. Maar u hoeft geen vegetariër te worden als u uw libido wilt verhogen. Zalm, forel en makreel, maar ook kip en kalkoen kunt u prima eten. Rood vlees is een ander verhaal, dit kunt u beter vermijden. Ook noten, en dan in het bijzonder walnoten, pecannoten en pistachenoten dragen bij aan een gezond libido. Als u graag kookt met kruiden zit u ook goed: koriander, kaneel, knoflook en peterselie doen het goed, evenals pitten van zonnebloemen en pompoenen, pijnboompitten en sesamzaad.

De bijzondere invloed van de zon

Veel mensen zijn blij als de winter voorbij is en de dagen weer gaan lengen. Als de zon schijnt voelen we ons gelukkig en dat heeft vaak ook een goede invloed op ons libido. Maar wist u dat de zon nog een andere positieve eigenschap heeft? De zon zorgt ervoor dat ons lichaam meer vitamine D aanmaakt. Behalve dat Vitamine D een gunstige invloed heeft op uw beendergestel, zorgt het er ook voor dat lustgevoelens worden bevorderd. Daarom wordt de lente ook wel het seizoen van de liefde genoemd. Het is natuurlijk niet zo dat uw erectieproblemen als sneeuw voor de zon verdwijnen als u naar buiten gaat op een zonnige dag, maar alle kleine beetjes helpen. Als u als man kampt met een laag libido is het zeker aan te raden om gedurende enkele weken een paar uur per dag te zonnebaden. Dit zal uw libido zeker ten goede komen. Natuurlijk is het daarbij belangrijk om een goede zonnecrème te gebruiken om uw huid tegen verbranden te beschermen.

Wanneer merk ik resultaat van een natuurlijk erectiemiddel?

Bij homeopathische middelen, waar natuurlijke erectiemiddelen ook onder vallen, is het algemeen bekend dat ze niet meteen werken. Als u een pijnstiller slikt is de kans groot dat u binnen een uur resultaat bemerkt. Maar als u besluit om te kiezen voor een natuurlijk erectie bevorderend middel dan moet u soms wat langer geduld hebben. Lees de aanwijzingen op de verpakking daarom zorgvuldig en houd de aanbevolen dosering aan. Het heeft geen zin om meer te slikken dan wordt aangegeven, dit zal er vrijwel nooit voor zorgen dat u sneller resultaat bemerkt.

Natuurlijke geneesmiddelen en medicijngebruik

Het is bij natuurlijke erectiepillen zeker niet zo dat het gezegde ‘baat het niet dan schaadt het niet’ onverkort opgaat. Sommige middelen hebben invloed op uw bloedvaten en bloeddruk. Als u medicatie gebruikt dan is het zeker aan te raden om uw erectieproblemen met uw huisarts of specialist te bespreken. Hij of zij kan samen met u bekijken welk middel u het beste kunt proberen. Als u bepaalde onverwachte bijwerkingen ervaart is het belangrijk om direct met het gebruik te stoppen en ook dan met uw arts te overleggen.

Stress is funest voor uw libido

Bij veel ingrediënten die voor natuurlijke erectiemiddelen worden gebruikt staat vermeld dat ze een gunstige invloed hebben op stress en spanningen. En dat is niet zo vreemd. Stress kan namelijk een belangrijke oorzaak zijn van erectieproblemen. Als u zorgen heeft of als er bijvoorbeeld sprake is van stress op het werk of persoonlijke zorgen dan heeft dit vaak een directe invloed op uw seksleven. Het is dan ook zaak om deze stressfactoren weg te nemen. Nu is dat natuurlijk niet altijd mogelijk. Ziekte bij u of een dierbare kunt u niet zomaar negeren. Financiële problemen zijn soms niet zomaar opgelost. Het kan soms wel helpen om erover te praten met een deskundige. Ter ondersteuning van uw potentieproblemen kunt u een erectiemiddel op natuurlijke basis gebruiken.

Werkt een natuurlijk erectiemiddel ook voor mij?

Of een erectiemiddel dat is gebaseerd op natuurlijke ingrediënten ook voor u werkt is natuurlijk een kwestie van uitproberen. Allereerst moet duidelijk zijn dat er geen lichamelijke oorzaak is voor de erectiestoornis. Vooral als het niet of niet voldoende kunnen krijgen van een erectie geen duidelijk aanwijsbare oorzaak heeft, kan een erectiemiddel met natuurlijke ingrediënten vaak uitkomst bieden. Welke ingrediënten bij u werken is natuurlijk een kwestie van afwachten en uitproberen. Veel middelen bevatten een combinatie van stoffen en extracten. Hierdoor is de kans op succes aanzienlijk groter. Bij Erectiepillen.nl vindt u een ruime keuze aan erectie stimulerende en ondersteunende middelen die u kunt gebruiken om weer optimaal van seks te genieten. Als u niet weet welk middel u het beste kunt bestellen dan kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice voor vrijblijvend advies.

Reageer

Comment form Text

* Verplichte velden
Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking